ZDE UVÁDÍME NĚKTERÉ Z CERTIFIKOVANÝCH VÝROBKŮ REGIONU BESKYDY, KTERÉ NAJDETE V DOSAHU NAŠÍ CHATY S VÝHLEDEM
BESKYDY originální produkt®
Na území Beskyd se můžete při nákupech setkat s výrobky označenými speciálním logem BESKYDY originální produkt®. Tato značka znamená, že výrobky prošly přísným procesem certifikace, který zákazníkovi garantuje jejich skutečný původ v Beskydech.
- Místní původ však není jedinou podmínkou pro udělení značky. Značené výrobky musí přispívat k dobrému jménu regionu, proto musí být také:
- dostatečně kvalitní
- šetrné vůči životnímu prostředí
- jedinečné ve vztahu k Beskydům - vyrobené tradiční technologií, ručně nebo z místních surovin, výjimečné svou vysokou kvalitou
FARMA MENŠÍK - KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM
Od roku 2011 část svého mléka také zpracovávají ve své „minimlékárně“.
- Na farmě si tak můžete koupit:
- syrové kravské mléko
- Sýr Grunt (čerstvý sýr)
- Farmářský sýr - vítěz soutěže Regionální potravina Moravskslezského kraje 2013
- bílý jogurt
- tvaroh
- nakládané sýry
Milan Žabčík PRODEJNA A VÝROBNA UZENIN - TROJANOVICE
"POCTIVÁ UZENINA" - to je motto, kterým se řídíme při výrobě té nejlahodnější uzeniny. Zaměřujeme se na výrobky vyráběné tradičním způsobem, bez konzervantů a s větším podílem masa, říká majitel, řeznický mistr Milan Žabčík.
A dále dodává, že bude nejlépe, ochutnáte-li jeho výrobky.
KŘEHKÉ VÁLENÉ UŠI ZE ŠTRAMBERKA
Křehké válené uši ze Štramberka podle receptury Františka Šuberta
Čerstvé válené ucho musí být slyšet, když se do něj kousne – prostě křupne. Pomalu se z povědomí turistů, navštěvujících malebné město Štramberk, vytrácí to, že štramberské uši patří do kategorie křehkého medového pečiva. Čerstvé ucho je pro některé turisty staré, protože je podle nich tvrdé. A proto „vážení“ vězte: ČERSTVÉ TRADIČNÍ UCHO KŘUPE – a tak jej jezte.
MED JOSEFA ŘÁDKA
Liptál je oblast bez intenzivní zemědělské výroby, a tak příroda není zatěžována chemií. Proto je med z této oblasti bez reziduí cizorodých látek. K jeho kvalitě přispívá medárna vybavená nerezovým medomedem a skladování medu ve skle v chladnu a temnu.